New Treatments | Wat is een DECT telefoon en waarom zijn ze zo schadelijk ? 

Index of articles
Index | Archive | Search
Return to index | Return to list of articles in: Energy Healing

Wat is een DECT telefoon en waarom zijn ze zo schadelijk ?


Saturday, May 03 2003 - Filed under: General

Geschreven door Charles.
Zie members.ams.chello.nl/cclaessens/ voor veel meer informatie

Een DECT telefoon, is een draadloze huistelefoon volgens het DECT principe, Digital Enhanced Cordless Telecommunications), ookwel GAP genaamd, Generic Access Profile, (deze zorgt ervoor dat DECT telefoons van verschillende merken met elkaar telefoneren kunnen).
Een DECT telefoon bestaat uit een basisstation en de losse telefoon. Het gezondheids-schadelijke element vormt het basisstation.
Deze blijft konstant uitzenden bij 1880 tot1900 MHz, en is gepulst met 100 Hz. Dat wil zeggen dat over het hoogfrequente signaal, 100 keer per sekonde scherpe steile laagfrequente pulsjes als informatie meegezonden worden.
En dit gebeurt 24 uur per dag, of je nu belt of niet.
Het schadelijke zit hem dus niet in de telefoon, maar in het basisstation. Dat is vaak dat kleine ding, waar je de telefoon instopt om op te laden.
Opgemerkt zij, dat vaak op de verpakking staat, dat er slechts met 10 mW gezonden wordt. Dat is niet juist, daar het een rekenkundige gemiddelde waarde is tussen puls en pauze. De werkelijke piekwaarde ligt bij 250 mW, en ligt daardoor in dezelfde kategorie als een gsm 900 of gsm 1800.

Dect telefoons hebben een bereik van 300 meter. Zij gaan door 20 cm beton.
Bij huisonderzoekingen konstateer ik ze vaak bij de buren.

In duitsland gaan er stemmen op om ze te verbieden, danwel de techniek te veranderen, dat ze niet kontinu gepulst blijven stralen.

Als alternatief is er natuurlijk de normale telefoon met draad. Als het per se een draadloos toestel moet zijn, worden er nog steeds analoge toestellen verkocht, vaak herkenbaar aan een langere antenne aan het basisstation. Deze stralen alleen als je belt, verder niet.

Het effekt van een DECT telefoon is alsof je een gsm zendmast op 30 meter in je woonkamer plaatst.

Zie ook: www.stopumts.nl en www.milieuziektes.nl .Check out the many other interesting articles on my websitePlease note: The information on this website is not a recommendation for treatment. Anyone reading it should consult his/her physician before considering treatment. The author and publisher can't be held responsible for anything. Use on your own risk.