New Treatments | A very short summary in Dutch on my current situation according to RBTI 

Index of articles
Index | Archive | Search
Return to index | Return to list of articles in: Reams Biological Theory of Ionization

A very short summary in Dutch on my current situation according to RBTI


Monday, May 05 2003 - Filed under: General

Mijn pH is veel te laag, 4x te zuur (5.8 vs 6.4).
Dit betekent dat de insuline zeer ineffectief wordt, waardoor de alvleesklier insuline blijft pompen en er teveel in het bloed komt.
Na een tijdje crasht de bloedsuiker dan omlaag en gemiddeld door de dag zijn mijn bloedsuikers dus veel te laag.
Bloedsuikers zijn nodig voor het zuurstoftransport in het bloed. Zonder zuurstof kan de lever geen calcium opnemen.
Zonder calcium en zuurstof kan de lever zijn werk niet doen en kunnen de belangrijke enzymen niet aangemaakt worden.
Tevens is de pH te laag voor veel verteringsenzymen om hun werk goed te doen..

Dus, zodra ik de pH's omhoog krijg, richting 6.4, wordt de insuline krachtiger, stabiliseren mijn bloedsuikers, kan mijn lever weer calcium opnemen, kunnen weer enzymen aangemaakt worden en begint het hele lichaam te regenereren..

Ik ben vandaag begonnen met het vasten op citroensap-gedistilleerd water.. Dus vanaf nu zou het echt moeten gaan boosten..
Ben benieuwd.

Met het vasten ben ik toch gestopt, omdat ik geen goed zoetmiddel voor mijn citroensap heb gevonden. Het zoetmiddel is niet nodig voor de smaak, maar om de bloedsuikerspiegel hoog genoeg te houden. Dit omdat de citroen ervoor zorgt dat de lever en dus de alvleesklier beter werkt en meer insuline aanmaakt en tevens dat de ontzuring ervoor zorgt dat de insuline krachtiger wordt..
Honing heeft als effect dat de bloedsuikers omlaag gaan.. Raar maar waar. Het zorgt voor een te sterke reactie van mijn alvleesklier. De andere suikers kan ik niet verteren (maple syrup, molasse, etc).. Hier in Frankrijk weet ik niet 1-2-3 fructose te vinden.. Als ik weer terug ben in NL ga ik dus snel aan de slag met de fructose (Die ik daar wel weet te vinden) in het citroenwater..

Door het vasten zal het lichaam nog veel sneller herstellen.

Zie ook www.scdiet.nl/forummsg.php?forumid=1544 voor wat verdere interesante info omtrend RBTI in het Nederlands..

Mvgr,

EdCheck out the many other interesting articles on my websitePlease note: The information on this website is not a recommendation for treatment. Anyone reading it should consult his/her physician before considering treatment. The author and publisher can't be held responsible for anything. Use on your own risk.