New Treatments | Just4Weeks Dieet 

Index of articles
Index | Archive | Search
Return to index | Return to list of articles in: WisdomExperience

Just4Weeks Dieet


Monday, June 16 2003 - Filed under: General

Ik kreeg recent een vraag over het Just4Weeks ( www.thebestofhealth.it/ ) dieet.. Hierbij wat opmerkingen over dit dieet..

Het is zeer positief dat er een low-carb dieet in de schijnwerpers staat, alhoewel het hier om een erg commerciele versie gaat.

Een probleem met het just4weeks dieet is dat er volgens hen supplementen nodig zouden zijn.. Dat is dus echt niet zo.. Het zou in het begin iets kunnen helpen om een goede multi-vitamine erbij te nemen, maar als je goed eet (eieren, vlees, boter, groenten), dan krijg je alle vitaminen en mineralen binnen.

Een tweede probleem is dat ze zeggen dat je zoveel eiwitten kan eten als je wilt, net als het Atkins dieet.
Dat is nou juist het enige kleine probleem met het Atkins dieet en ik heb het aan den lijven ondervonden (ik at 500-1000 gram vlees per dag en dat was negatief voor mijn gezondheid)..
Wanneer je teveel eiwitten eet, belast je je lever, alvleesklier (die maakt naast insuline ook eiwitverteringsenzymen) en de bijnierschors te zwaar.
Tevens verlies je teveel mineralen..

Een optimaal dieet bevat vooral zeer veel vet, weinig koolhydraten (50 gram is gelukkig wel de goede grens), en relatief weinig eiwitten.

Wat is dan wel de goede hoeveelheid eiwitten ?
Neem je gewicht in kilo's en noem dat grammen. Weeg je 80 kg, dan heb je dagelijks dus max 80 gram eiwit nodig.
Vlees is ongeveer 25% eiwit en eieren zijn 12% eiwit.

Daarnaast is het belangrijk om genoeg vetten te eten en dan vooral dierlijke vetten: boter, room, dierlijk vet (ja, zelfs reuzel, etc)..
Kokosvet is ook erg goed en olijfolie is met mate ook gezond.. Vermijd alle overige plantaardige vetten. Die zijn ronduit ongezond.

Op wat voor dieet kom je dan uit ?
's ochtends een omelet met zeer veel roomboter erdoorheen. Probeer uit te rekenen hoe je op de 1:3 verhouding komt..
2 eieren a 60 gram = 120 gram ei = 120*12% = 14.4 gram eiwit. Daarbij moet je dus minimaal 14.4x3 = 43.2 gram vet eten. Boter is 80% vet, dus je komt dan op zo'n 50 gram boter uit.
's middags een salade met een goede hoeveelheid olijfolie..
snacks: noten, vooral macadamia's, pecan, walnoten en kokosnoot

's avonds een entrecote van 100 gram met een lekkere laag spek eraan, gebakken in boter en dan weer flink wat boter gebruiken bij het roerbakken van de groente..

Dat zijn de basisrichtlijnen.. Eet je teveel eiwitten, dan verouder je te snel omdat je teveel mineralen verliest. Eet je teveel koolhydraten, dan val je niet af en krijg je last van cholesterol, etc..

Hopelijk kan je hier wat mee.

Mvgr,

EdCheck out the many other interesting articles on my websitePlease note: The information on this website is not a recommendation for treatment. Anyone reading it should consult his/her physician before considering treatment. The author and publisher can't be held responsible for anything. Use on your own risk.