New Treatments | Tros Radar over het Atkins dieet 

Index of articles
Index | Archive | Search
Return to index | Return to list of articles in: WisdomExperience

Tros Radar over het Atkins dieet


Tuesday, October 21 2003 - Filed under: General

Op www.trosradar.nl/PHP/streampopup/streampart/uitzending/342# kan je de uitzending over het Atkins dieet volgen.

De eerste helft legt goed uit dat het dieet werkt, dat het makkelijk vol te houden is omdat je geen honger meer hebt en je snel vol voelt.

Daarna komen de ''experts'' aan het woord, die volgens mij het hele boek van Atkins zelfs nooit gelezen hebben. Ze snappen er volgens mij echt niets van. De dietiste heeft nog een ''excuus'', die is waarschijnlijk gewoon niet zo intelligent en heeft de regeltjes uit haar hoofd gestampt. Ze is gewoon zo narrow-minded dat ze het boek niet eens gelezen heeft, want VET=SLECHT staat in haar geheugen gebrand.

De Dr. B.M. Katan heeft naar mijn idee echter geen excuus. Hij loopt dingen te verkondigen die ongefundeerd zijn. Zijn uitspraken dat verzadigde vetten de cholesterol zouden verhogen, dat het Atkins dieet moeilijk vol te houden zou zijn, dat 90% van de mensen na 6 maanden zouden stoppen, zijn allemaal ongefundeerd en het tegendeel is waar.

Als je de medische textbooks van de studie medicijnen erop naslaat, dan lees je namelijk het volgende: www.ahoa.org.au/medical/contradictions.html

Hij loopt dus net als zijn buurvrouw, de dietiste, in zijn kop gestampte regeltjes op te sommen. Hij gaat nergens in op het Atkins dieet, over hoe het dieet werkt, of wat dan ook. Mijn conclusie is dat hij het boek niet eens gelezen heeft. Dat is een nogal onwetenschappelijke insteek en als student aan een van de Nederlandse universiteiten schaam ik me voor deze man. Punt. Het zal niet lang duren voordat iedereen door heeft dat we 30 jaar aan het lijntje gehouden zijn door dit soort ''onderzoekers'' die fabeltjes lopen te verkondigen.Check out the many other interesting articles on my websitePlease note: The information on this website is not a recommendation for treatment. Anyone reading it should consult his/her physician before considering treatment. The author and publisher can't be held responsible for anything. Use on your own risk.